Bewust Delft » Nieuwsbrief » september - opening Stiltegoed - bewuste wandeling - gezamenlijke ideeën en workshops - Wist je dit? - agenda september

'Hoe stiller je bent, hoe meer je kunt horen' las ik op de scheurkalender.

Ja, logisch dacht ik, en tegelijkertijd realiseerde ik me dat stilte mij ook de kans geeft om te horen wat ik diep van binnen nodig heb. Ben ik nog op mijn eigen pad? Doe ik de dingen die me blij maken? Voor mijn innerlijk weten heb ik stilte en aandacht nodig.

Hoe zit dat bij jou? En waar vind je eigenlijk de stilte?

In de drukke randstad is stilte niet vanzelfsprekend. Maar je kunt het wel opzoeken. Deze maand zijn er allerlei activiteiten die ermee te maken hebben. En heb je daar geen behoefte aan, maar wil je liever iets doen? Dan kun je kiezen uit verschillende workshops, bijvoorbeeld dansen, schrijven, boetseren of een lezing over krachtplekken.

We hopen dat er iets voor je bij zit in deze agenda van september.

 

In de agenda deze keer:

- Opening Stiltegoed zondag 1 september

- Bewuste Wandeling 'De sleutel tot je kind' 14 september

- Gezamenlijke ideeën en workshops

- Wist je dit?

P.S. Stuur deze agenda gerust door naar andere belangstellenden. 

Opening Stiltegoed zondag 1 september
 

Zondag 1 september is de officiële opening van Stiltegoed, het nieuwe stiltegebied naast de Bieslandhoeve. De opening en het bestaan van het gebied wordt gevierd met meditatie- en yogasessies, een zeepkist om mooie boodschappen mee te geven aan anderen en livemuziek om te verstillen. Een aantal leden van Bewust Delft biedt dan gratis activiteiten en behandelingen aan. Kom je ook? Lees verder in de agenda van Bewust Delft.  

Bewuste Wandeling 'De sleutel tot je kind'  14 september 

Elke tweede zaterdag van de maand organiseert Bewust Delft een gratis wandeling met wisselende thema's. Op zaterdag 14 september neemt kindercoach Rianka Kindt het voortouw met een thema dat gericht is op ouders en op iedereen die meer verbinding wil met het eigen innerlijke kind. We zijn ten slotte allemaal kind geweest! Meer weten en aanmelden. 

Gezamenlijke ideeën en workshops

In dit netwerk leren leden elkaar kennen en verbinden ze elkaars expertise. Er ontstaan nieuwe ideeën en workshops. Deze maand geven Marga van Holsteijn (Praktijk Trotse Moeders) en Monique Toonen (Echte communicatie) op de Dag van de Scheiding een gezamenlijke workshop-ochtend voor (gescheiden) ouders. Het is een interactieve en inspirerende ochtend. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.    

Wist je dit?

Heb je behoefte aan een stille plek en is die niet voorhanden?

Onderzoek toont aan dat je hersenen er eenvoudig zelf een kunnen creëren. Het ervaren van stilte kun je visualiseren en dat heeft nagenoeg hetzelfde effect van echt in stilte baden.

Hoe je dit doet? Ga op een rustige plek zitten of liggen en visualiseer een echt stille plek. Voel jezelf ronddobberen op een luchtbed in een windstil bergmeer. Of hoe de zon je lichaam verwarmt op een prachtig strand. Of misschien lig jij in gedachten graag in een mooie bloementuin.

Maak de ervaring zo echt mogelijk voor jezelf. Ruik de omgeving, voel de omgeving en proef en hoor wat je zou horen als je echt zou zijn. Maak jezelf niet te druk als je het niet helemaal perfect kunt visualiseren, als je het maar een paar korte momenten ‘voelt’ is het al goed. Visualiseren is iets dat je moet trainen, je zult er iedere dag beter in worden.

 

Bewuste agenda september

 

Gea Verhofstad Delft

Biodanza
DO 19 sep | 19.30-21.30

Delft | Gea Verhofstad
Biodanza is een systeem van menselijke ontwikkeling dat de gezondheid bevordert, vitaliteit verhoogt en stress vermindert. Muziek, bewegen, contact, plezier en respect staan centraal. Biodanza beweegt je!
Lees verder →

Esther Hasselman Delft

Start Mindfulness en Zelfcompassietraining
MA 23 sep | 19.15-21.45

Delft | Esther Hasselman
Word je eigen beste vriend(in)! Zelfcompassietraining, gebaseerd op Mindfulness, Menselijkheid en Mildheid.
Lees verder →

Philo Derks Delft

Mind-Walk
WO 25 sep | 10.00-11.30

Delft | Philo Derks
Mind-Walk is mindful wandelen, gecombineerd met invloeden uit de yoga zoals houdingen, ontspannings-, ademhalingsoefeningen en meditatie. Het is een veilige, effectieve manier om je gezondheid en fitheid te verbeteren. Wandeling 1 van de cursus.
Lees verder →

Rooz Steenks Delft

Meditatief boetseren: Je innerlijke kracht in beeld
DO 26 sep | 19.30-21.30

Delft | Rooz Steenks
Door meditatief te boetseren maak je contact met je innerlijke wereld. Door contact te maken met wat bewust of onbewust innerlijk in je leeft en dat wat zich laat voelen en zien te erkennen, maakt de weg vrij voor je innerlijke kracht. 
Lees verder →

Esther Hasselman Delft

Workshop Mindfulness in de Natuur
VR 27 sep | 13.30-15.30

Delft | Esther Hasselman
De natuur leeft mindfulness aan ons voor. Laat je spiegelen en inspireren tijdens een workshop waarin je mindfulness oefeningen doet én geniet van de prachtige natuur. Kom thuis bij jezelf. Vind je eigen natuur (terug) in de natuur.
Lees verder →

Marga van Holsteijn Delft/nootdorp

Workshop 'Kind en paard als spiegel'
VR 27 sep | 13.00-16.30

Delft/nootdorp | Marga van Holsteijn
Een unieke samenwerking tussen Paardeninzichten en Praktijk Trotse Moeders. Kind en paard geven inzicht in jou en je (opvoed-)vraag.
Lees verder →

Geert van Poelgeest Delft

fietsexcursie Boomgaarden in Delft o.l.v. Geert van Poelgeest en Kees van der Kraan.
ZA 28 sep | 14.00-16.00

Delft | Geert van Poelgeest
De KNNV onderhoudt vele boomgaarden, die groene pareltjes zijn in onze versteende omgeving. Wat is de waarde van de boomgaarden in verleden, heden en toekomst?
Lees verder →

Philo Derks Delft

Mind-Walk
WO 02 okt | 10.00-11.30

Delft | Philo Derks
Mind-Walk is mindful wandelen, gecombineerd met invloeden uit de yoga zoals houdingen, ontspannings-, ademhalingsoefeningen en meditatie. Het is een veilige, effectieve manier om je gezondheid en fitheid te verbeteren. Wandeling 2 van de cursus.
Lees verder →

Marc van Heyningen Rijswijk/delft

8-weekse mindfulnesstraining
DO 03 okt | 20.15-22.15

Rijswijk/delft | Marc van Heyningen
We kunnen niet altijd kiezen wat ons in ons leven overkomt, maar wel hoe we ermee omgaan. Stap uit je niet-behulpzame patronen van denken en doen. Vindt een basis van rust, kracht en blijdschap met behulp van een 8-weekse mindfulnesstraining.
Lees verder →

Kees, Esther en Philo Delft

inspiratiecafé - THEMA: inloopspreekuren, thema-avonden en vraag-antwoordsessies
VR 04 okt | 20.00-22.00

Delft | Kees, Esther en Philo
We gaan wensen en ideeën uitwisselen en nader vormgeven voor gezamenlijke activiteiten, zoals inloopspreekuren, thema-avonden en vraag-antwoordsessies.
Lees verder →

 Delft

GELUKSROUTE – breng & pluk geluk in jouw stad
ZA 05 okt | 00.00-23.59

Delft
Waar word je gelukkig van en wil je dat delen met anderen als geluksbrenger? Of ben je nieuwsgierig waarvan anderen gelukkig worden en wil je dat komen ervaren als geluksplukker? Zaterdag en zondag op diverse plekken in Delft.
Lees verder →

Jolanda van Viersen Rijswijk, grens Delft-noord

Workshop voetreflex- en meridiaanmassage
ZO 06 okt | 13.00-16.30

Rijswijk, grens Delft-noord | Jolanda van Viersen
Aan het eind van deze workshop kan je een heerlijke, ontspannende, massage geven. Oók als je geen ervaring met massage hebt.Je weet dan welke punten stress verlichten en rust brengen. Ook bij jezelf toe te passen!
Lees verder →

Geert van Poelgeest Delft

Dag van de Veldbiologie
MA 07 okt | 12.30-16.00

Delft | Geert van Poelgeest
Het is een dag met een afwisseling van presentaties en veldwerk, onderwerp: mossen, schelpen, bijen, waterleven, planten, natuur in de tuin, zoogdieren en het Melarium zelf, een centrum voor natuur, bijen en kunst, waar je rust en ruimte vindt.
Lees verder →

Marga van Holsteijn Delft

Week van de Opvoeding - gratis workshop 'De 5 liefdestalen van kinderen'
DI 08 okt | 10.00-11.00

Delft | Marga van Holsteijn
Een kind dat zich geliefd voelt en lekker in zijn vel zit? Het spreken van zijn favoriete taal helpt! Speelse, inspirerende en praktische workshop over de 5 liefdestalen van kinderen.
Lees verder →

Philo Derks Delft

Mind-Walk
WO 09 okt | 10.00-11.30

Delft | Philo Derks
Mind-Walk is mindful wandelen, gecombineerd met invloeden uit de yoga zoals houdingen, ontspannings-, ademhalingsoefeningen en meditatie. Het is een veilige, effectieve manier om je gezondheid en fitheid te verbeteren. Wandeling 3 van de cursus.
Lees verder →

Marga van Holsteijn Delft

Week van de Opvoeding - gratis workshop 'Harmonie in je gezin'
DO 10 okt | 20.00-21.00

Delft | Marga van Holsteijn
Harmonie in het gezin, wie wil dat niet? Ontdek hoe een Opvoedopstelling jou en je gezin hierbij kan helpen. Luister en ervaar d.m.v. kleine oefeningen en veel voorbeelden.
Lees verder →

Esther Hasselman Delft

Bewuste Wandeling 'Loslaten, met de stroom mee'
ZA 12 okt | 10.30-12.30

Delft | Esther Hasselman
Iedere tweede zaterdag van de maand organiseert Bewust Delft een bewuste wandeling. Deze maand is het thema: ‘Loslaten, met de stroom mee’. Begeleider: Esther Hasselman.
Lees verder →

 Delft

Werkcafé: samen aan je bedrijf werken
DI 15 okt | 10.00-13.00

Delft |
Iedere 3e dinsdag van de maand organiseert Bewust Delft een werkcafé. We werken in het café van Hotel de Plataan van 10-13 uur. Je neemt je eigen laptop of iPad mee en drankjes zijn voor eigen rekening.
Lees verder →

Philo Derks Delft

Mind-Walk
WO 16 okt | 10.00-11.30

Delft | Philo Derks
Mind-Walk is mindful wandelen, gecombineerd met invloeden uit de yoga zoals houdingen, ontspannings-, ademhalingsoefeningen en meditatie. Het is een veilige, effectieve manier om je gezondheid en fitheid te verbeteren. Wandeling 4 van de cursus.
Lees verder →

Hartelijke groet,
Esther Hasselman en Philo Derks

Coördinatoren Bewust Delft

06-14459373(Esther) 06-43142150 (Philo)
netwerk@bewustdelft.nl
www.bewustdelft.nl