Bewust Delft » Nieuwsbrief » september - opening Stiltegoed - bewuste wandeling - gezamenlijke ideeën en workshops - Wist je dit? - agenda september

'Hoe stiller je bent, hoe meer je kunt horen' las ik op de scheurkalender.

Ja, logisch dacht ik, en tegelijkertijd realiseerde ik me dat stilte mij ook de kans geeft om te horen wat ik diep van binnen nodig heb. Ben ik nog op mijn eigen pad? Doe ik de dingen die me blij maken? Voor mijn innerlijk weten heb ik stilte en aandacht nodig.

Hoe zit dat bij jou? En waar vind je eigenlijk de stilte?

In de drukke randstad is stilte niet vanzelfsprekend. Maar je kunt het wel opzoeken. Deze maand zijn er allerlei activiteiten die ermee te maken hebben. En heb je daar geen behoefte aan, maar wil je liever iets doen? Dan kun je kiezen uit verschillende workshops, bijvoorbeeld dansen, schrijven, boetseren of een lezing over krachtplekken.

We hopen dat er iets voor je bij zit in deze agenda van september.

 

In de agenda deze keer:

- Opening Stiltegoed zondag 1 september

- Bewuste Wandeling 'De sleutel tot je kind' 14 september

- Gezamenlijke ideeën en workshops

- Wist je dit?

P.S. Stuur deze agenda gerust door naar andere belangstellenden. 

Opening Stiltegoed zondag 1 september
 

Zondag 1 september is de officiële opening van Stiltegoed, het nieuwe stiltegebied naast de Bieslandhoeve. De opening en het bestaan van het gebied wordt gevierd met meditatie- en yogasessies, een zeepkist om mooie boodschappen mee te geven aan anderen en livemuziek om te verstillen. Een aantal leden van Bewust Delft biedt dan gratis activiteiten en behandelingen aan. Kom je ook? Lees verder in de agenda van Bewust Delft.  

Bewuste Wandeling 'De sleutel tot je kind'  14 september 

Elke tweede zaterdag van de maand organiseert Bewust Delft een gratis wandeling met wisselende thema's. Op zaterdag 14 september neemt kindercoach Rianka Kindt het voortouw met een thema dat gericht is op ouders en op iedereen die meer verbinding wil met het eigen innerlijke kind. We zijn ten slotte allemaal kind geweest! Meer weten en aanmelden. 

Gezamenlijke ideeën en workshops

In dit netwerk leren leden elkaar kennen en verbinden ze elkaars expertise. Er ontstaan nieuwe ideeën en workshops. Deze maand geven Marga van Holsteijn (Praktijk Trotse Moeders) en Monique Toonen (Echte communicatie) op de Dag van de Scheiding een gezamenlijke workshop-ochtend voor (gescheiden) ouders. Het is een interactieve en inspirerende ochtend. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.    

Wist je dit?

Heb je behoefte aan een stille plek en is die niet voorhanden?

Onderzoek toont aan dat je hersenen er eenvoudig zelf een kunnen creëren. Het ervaren van stilte kun je visualiseren en dat heeft nagenoeg hetzelfde effect van echt in stilte baden.

Hoe je dit doet? Ga op een rustige plek zitten of liggen en visualiseer een echt stille plek. Voel jezelf ronddobberen op een luchtbed in een windstil bergmeer. Of hoe de zon je lichaam verwarmt op een prachtig strand. Of misschien lig jij in gedachten graag in een mooie bloementuin.

Maak de ervaring zo echt mogelijk voor jezelf. Ruik de omgeving, voel de omgeving en proef en hoor wat je zou horen als je echt zou zijn. Maak jezelf niet te druk als je het niet helemaal perfect kunt visualiseren, als je het maar een paar korte momenten ‘voelt’ is het al goed. Visualiseren is iets dat je moet trainen, je zult er iedere dag beter in worden.

 

Bewuste agenda september

 

Christine van Ginkel Den Hoorn

Zoekt u ontspanning voor de Kerstdagen? Probeer eens een ontspannende voetreflexzonemassage!
DO 12 dec | 09.30-13.00

Den Hoorn | Christine van Ginkel
Last van stress en wilt u graag meer ontspanning in het lichaam? Gun uzelf een moment van rust en kom het ervaren! Ook verkrijgbaar als cadeaubon voor de feestdagen.
Lees verder →

Marga van Holsteijn Delft

Workshop Je (stief-)kind als spiegel
DO 12 dec | 9.30-11.30

Delft | Marga van Holsteijn
Is je (stief-)dochter boos, teruggetrokken of zit zij altijd met haar telefoon? Hoe reageer jij? Maak je je zorgen of word je woedend? Wat spiegelt zij jou? In deze workshop ontdek je wat jij van haar kan leren. Of van je (stief-)zoon natuurlijk.
Lees verder →

Philo Derks Delfgauw

Bewuste Wandeling ‘Wat laat je achter in 2019? Wat neem je mee naar 2020?
ZA 14 dec | 10.30-12.30

Delfgauw | Philo Derks
Iedere tweede zaterdag van de maand organiseert Bewust Delft een bewuste wandeling. Deze maand is het thema: ‘Wat laat je achter in 2019? Wat neem je mee naar 2020?’. Begeleider: Philo Derks.
Lees verder →

Lisette Timmermans Delft

Workshop iriscopie en verteren
MA 16 dec | 19.30-21.30

Delft | Lisette Timmermans
Deze avond ligt de nadruk op het verteren van voeding en emoties. Op welke manier doe jij dat?Weet jij of je je voeding goed opneemt?Heb jij het idee dat bij het geringste wat je eet opzwelt?Je iris vertelt wat je eraan kunt doen!
Lees verder →

E. Vasbinder Delft

Mediumschapavond
WO 18 dec | 19.30-21.00

Delft | E. Vasbinder
Op deze avonden verbinden we de ongeziene en de geziene wereld. Er vindt communicatie met uw overleden dierbaren plaats.
Lees verder →

Marga van Holsteijn Delft

Workshop 'Inzicht in jouw rol in je gezin' - kennismaking met opvoedopstellingen
DO 19 dec | 20.00-21.30

Delft | Marga van Holsteijn
Harmonie in het gezin, wie wil dat niet? Ontdek hoe jij d.m.v. een Opvoedopstelling jezelf en je gezin hierbij kan helpen. Luister en ervaar d.m.v. kleine oefeningen en veel voorbeelden.
Lees verder →

Esther Hasselman Delft

Workshop: Loslaten & Ontspannen
DO 09 jan | 19.30-21.30

Delft | Esther Hasselman
Als je loslaat, heb je twee handen vrij (Loesje). Loslaten en Ontspannen … makkelijker gezegd dan gedaan? Na deze workshop ga je gegarandeerd meer ontspannen naar huis.
Lees verder →

Esther en Philo Delft

Nieuwjaarsborrel voor leden en aspirant-leden van Bewust Delft
VR 10 jan | 16.00-18.00

Delft | Esther en Philo
Een nieuwjaarsborrel met de leden van Bewust Delft. Elkaar weer even spreken, dromen en inspireren rond het komende jaar.
Lees verder →

 Delft

Werkcafé: samen aan je bedrijf werken
DI 14 jan | 10.00-13.00

Delft |
Iedere 2e dinsdag van de maand organiseert Bewust Delft een werkcafé. We werken in het café van Hotel de Plataan van 10-13 uur. Je neemt je eigen laptop of iPad mee en drankjes zijn voor eigen rekening.
Lees verder →

Dank en fijne dag!

Hartelijke groet,
Esther Hasselman en Philo Derks

Coördinatoren Bewust Delft

06-14459373 (Esther) / 06-43142150 (Philo)
netwerk@bewustdelft.nl
www.bewustdelft.nl