Bewust Delft » Nieuwsbrief » september - opening Stiltegoed - bewuste wandeling - gezamenlijke ideeën en workshops - Wist je dit? - agenda september

'Hoe stiller je bent, hoe meer je kunt horen' las ik op de scheurkalender.

Ja, logisch dacht ik, en tegelijkertijd realiseerde ik me dat stilte mij ook de kans geeft om te horen wat ik diep van binnen nodig heb. Ben ik nog op mijn eigen pad? Doe ik de dingen die me blij maken? Voor mijn innerlijk weten heb ik stilte en aandacht nodig.

Hoe zit dat bij jou? En waar vind je eigenlijk de stilte?

In de drukke randstad is stilte niet vanzelfsprekend. Maar je kunt het wel opzoeken. Deze maand zijn er allerlei activiteiten die ermee te maken hebben. En heb je daar geen behoefte aan, maar wil je liever iets doen? Dan kun je kiezen uit verschillende workshops, bijvoorbeeld dansen, schrijven, boetseren of een lezing over krachtplekken.

We hopen dat er iets voor je bij zit in deze agenda van september.

 

In de agenda deze keer:

- Opening Stiltegoed zondag 1 september

- Bewuste Wandeling 'De sleutel tot je kind' 14 september

- Gezamenlijke ideeën en workshops

- Wist je dit?

P.S. Stuur deze agenda gerust door naar andere belangstellenden. 

Opening Stiltegoed zondag 1 september
 

Zondag 1 september is de officiële opening van Stiltegoed, het nieuwe stiltegebied naast de Bieslandhoeve. De opening en het bestaan van het gebied wordt gevierd met meditatie- en yogasessies, een zeepkist om mooie boodschappen mee te geven aan anderen en livemuziek om te verstillen. Een aantal leden van Bewust Delft biedt dan gratis activiteiten en behandelingen aan. Kom je ook? Lees verder in de agenda van Bewust Delft.  

Bewuste Wandeling 'De sleutel tot je kind'  14 september 

Elke tweede zaterdag van de maand organiseert Bewust Delft een gratis wandeling met wisselende thema's. Op zaterdag 14 september neemt kindercoach Rianka Kindt het voortouw met een thema dat gericht is op ouders en op iedereen die meer verbinding wil met het eigen innerlijke kind. We zijn ten slotte allemaal kind geweest! Meer weten en aanmelden. 

Gezamenlijke ideeën en workshops

In dit netwerk leren leden elkaar kennen en verbinden ze elkaars expertise. Er ontstaan nieuwe ideeën en workshops. Deze maand geven Marga van Holsteijn (Praktijk Trotse Moeders) en Monique Toonen (Echte communicatie) op de Dag van de Scheiding een gezamenlijke workshop-ochtend voor (gescheiden) ouders. Het is een interactieve en inspirerende ochtend. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.    

Wist je dit?

Heb je behoefte aan een stille plek en is die niet voorhanden?

Onderzoek toont aan dat je hersenen er eenvoudig zelf een kunnen creëren. Het ervaren van stilte kun je visualiseren en dat heeft nagenoeg hetzelfde effect van echt in stilte baden.

Hoe je dit doet? Ga op een rustige plek zitten of liggen en visualiseer een echt stille plek. Voel jezelf ronddobberen op een luchtbed in een windstil bergmeer. Of hoe de zon je lichaam verwarmt op een prachtig strand. Of misschien lig jij in gedachten graag in een mooie bloementuin.

Maak de ervaring zo echt mogelijk voor jezelf. Ruik de omgeving, voel de omgeving en proef en hoor wat je zou horen als je echt zou zijn. Maak jezelf niet te druk als je het niet helemaal perfect kunt visualiseren, als je het maar een paar korte momenten ‘voelt’ is het al goed. Visualiseren is iets dat je moet trainen, je zult er iedere dag beter in worden.

 

Bewuste agenda september

 

Esther Hasselman thuis

Een luisterend oor voor als je je hart wilt luchten of je eigen wijsheid wilt (her-)vinden
WO 01 apr | 00.00-00.00

thuis | Esther Hasselman
Deze bijzondere tijden zit vol met uitdagingen. Hoe ga jij ermee om? Waar loop je tegenaan? Maak een afspraak voor een 1-op-1 gesprek en lucht je hart online (Zoom videobellen). Voel je welkom. Het kost je niets, alleen een beetje tijd!
Lees verder →

Marga van Holsteijn Telefonisch

Gratis telefonisch gesprek - jouw vraag over opvoeden/ouderschap
WO 01 apr | 00.00-00.00

Telefonisch | Marga van Holsteijn
Kinderen thuis, partner thuis, jij thuis.... je zit op elkaars lip, je loopt elkaar voor de voeten. Een bron van frustratie en spanning. Even stoom afblazen? Tips, advies of inspiratie? Gratis telefonisch inspiratiegesprek voor jou als (stief)moeder.
Lees verder →

Tami Kalir thuis

Doorlopend vanaf maart online lessen Womanhood Studio
DO 02 apr | 00.00-00.00

thuis | Tami Kalir
Behoefte aan ontspanning? Bij Womanhood Studio bieden we diverse opties voor klanten om mee te doen aan de online lessen! Voor elke les schrijf je in via ons boekingssysteem. De lessen kunnen online worden geboekt en betaald.
Lees verder →

Rianka Kindt Online

Vanaf 31 maart - Online Ontdekgesprek
DO 02 apr | 00.00-00.00

Online | Rianka Kindt
In een gratis online Ontdekgesprek (max 30 minuten) onderzoeken we samen wat er aan de hand is en wat er nu nodig is om het op te lossen. Ontdek nieuwe inzichten en praktische tips waar je direct mee aan de slag kunt.
Lees verder →

Michel Cornelis Delft

meer ontspanning en plezier, minder zorgen, minder angst, minder roken en lager lichaamsgewicht
DO 02 apr | 09.00-23.00

Delft | Michel Cornelis

Lees verder →

Lucy de Haas thuis

vanaf 6 april een online basisles Zenpatronen tekenen
MA 06 apr | 00.00-00.00

thuis | Lucy de Haas
Wil je eens kennismaken met Zenpatronen tekenen? Volg dan deze gratis online kennismakingsles.
Lees verder →

Esther Hasselman thuis

Online Heartfulnesstraining
WO 08 apr | 19.30-22.00

thuis | Esther Hasselman
Heartfulness = hoofd én hart. Een achtweekse training met oefeningen voor mildheid, mindfulness en mededogen. Voor jezelf en voor anderen zorgen in deze moeilijke tijd.
Lees verder →

Marcella Hartjes Online

Corona Concentratie Connectie Programma vanaf 23 april beschikbaar
ZO 12 apr | 00.00-00.00

Online | Marcella Hartjes
Thuiswerken klinkt relaxt, maar hoe blijf je productief? Hoe ga je om met de onrust in de wereld op dit moment? Hoe kan je ook nog genieten van de leuke dingen in de dag zonder dat het voelt als afleiding? Een kosteloos, online programma voor jou.
Lees verder →

 thuis

Online Werkcafé: samen aan je bedrijf werken - extra: Zoom verkennen
DI 14 apr | 10.00-13.00

thuis |
Iedere 2e dinsdag van de maand organiseert Bewust Delft een werkcafé. In deze periode doen we dat online, via Zoom. En we verkennen samen alle (extra) functionaliteiten van Zoom
Lees verder →

Marc van Heyningen Online

8-Weekse Mindfulnesstraining
DO 16 apr | 20.00-22.00

Online | Marc van Heyningen
We kunnen niet altijd kiezen wat ons in ons leven overkomt, maar wel hoe we ermee omgaan. Kun je in deze tijd wel wat rust en ontspanning gebruiken? Ben je op zoek naar een nieuwe balans? Sluit dan aan bij deze online mindfulnesstraining.
Lees verder →

Michel Cornelis en Philo Derks

Online Inspiratiecafé - THEMA : De kracht van het onderbewuste
MA 20 apr | 10.00-11.00

| Michel Cornelis en Philo Derks
Weet jij wel hoe veel kracht er in je onderbewuste schuilt? En besef je dat je je onbewuste elke seconde gebruikt? Nee? Meld je aan en laat je verrassen met veel voorbeelden en oefeningen.
Lees verder →

Dank en fijne dag!

Hartelijke groet,
Esther Hasselman en Philo Derks

Coördinatoren Bewust Delft

06-14459373 (Esther) / 06-43142150 (Philo)
netwerk@bewustdelft.nl
www.bewustdelft.nl