september - opening Stiltegoed - bewuste wandeling - gezamenlijke ideeën en workshops - Wist je dit? - agenda september

'Hoe stiller je bent, hoe meer je kunt horen' las ik op de scheurkalender.

Ja, logisch dacht ik, en tegelijkertijd realiseerde ik me dat stilte mij ook de kans geeft om te horen wat ik diep van binnen nodig heb. Ben ik nog op mijn eigen pad? Doe ik de dingen die me blij maken? Voor mijn innerlijk weten heb ik stilte en aandacht nodig.

Hoe zit dat bij jou? En waar vind je eigenlijk de stilte?

In de drukke randstad is stilte niet vanzelfsprekend. Maar je kunt het wel opzoeken. Deze maand zijn er allerlei activiteiten die ermee te maken hebben. En heb je daar geen behoefte aan, maar wil je liever iets doen? Dan kun je kiezen uit verschillende workshops, bijvoorbeeld dansen, schrijven, boetseren of een lezing over krachtplekken.

We hopen dat er iets voor je bij zit in deze agenda van september.

 

In de agenda deze keer:

- Opening Stiltegoed zondag 1 september

- Bewuste Wandeling 'De sleutel tot je kind' 14 september

- Gezamenlijke ideeën en workshops

- Wist je dit?

P.S. Stuur deze agenda gerust door naar andere belangstellenden. 

Opening Stiltegoed zondag 1 september
 

Zondag 1 september is de officiële opening van Stiltegoed, het nieuwe stiltegebied naast de Bieslandhoeve. De opening en het bestaan van het gebied wordt gevierd met meditatie- en yogasessies, een zeepkist om mooie boodschappen mee te geven aan anderen en livemuziek om te verstillen. Een aantal leden van Bewust Delft biedt dan gratis activiteiten en behandelingen aan. Kom je ook? Lees verder in de agenda van Bewust Delft.  

Bewuste Wandeling 'De sleutel tot je kind'  14 september 

Elke tweede zaterdag van de maand organiseert Bewust Delft een gratis wandeling met wisselende thema's. Op zaterdag 14 september neemt kindercoach Rianka Kindt het voortouw met een thema dat gericht is op ouders en op iedereen die meer verbinding wil met het eigen innerlijke kind. We zijn ten slotte allemaal kind geweest! Meer weten en aanmelden. 

Gezamenlijke ideeën en workshops

In dit netwerk leren leden elkaar kennen en verbinden ze elkaars expertise. Er ontstaan nieuwe ideeën en workshops. Deze maand geven Marga van Holsteijn (Praktijk Trotse Moeders) en Monique Toonen (Echte communicatie) op de Dag van de Scheiding een gezamenlijke workshop-ochtend voor (gescheiden) ouders. Het is een interactieve en inspirerende ochtend. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.    

Wist je dit?

Heb je behoefte aan een stille plek en is die niet voorhanden?

Onderzoek toont aan dat je hersenen er eenvoudig zelf een kunnen creëren. Het ervaren van stilte kun je visualiseren en dat heeft nagenoeg hetzelfde effect van echt in stilte baden.

Hoe je dit doet? Ga op een rustige plek zitten of liggen en visualiseer een echt stille plek. Voel jezelf ronddobberen op een luchtbed in een windstil bergmeer. Of hoe de zon je lichaam verwarmt op een prachtig strand. Of misschien lig jij in gedachten graag in een mooie bloementuin.

Maak de ervaring zo echt mogelijk voor jezelf. Ruik de omgeving, voel de omgeving en proef en hoor wat je zou horen als je echt zou zijn. Maak jezelf niet te druk als je het niet helemaal perfect kunt visualiseren, als je het maar een paar korte momenten ‘voelt’ is het al goed. Visualiseren is iets dat je moet trainen, je zult er iedere dag beter in worden.

 

Bewuste agenda september