februari | Waarvan krijg jij lichtjes in je ogen? | agenda

Geniet van de kleine dingen.
Op een dag zul je terugkijken en beseffen:
dit waren de grote dingen.
 

De kunst van 'Kaizen' is om je dagelijkse activiteiten met gevoel en aandacht te doen. Eenvoudige dingen als het maken van thee of het inruimen van de vaatwasser kunnen ons tevreden, ontspannen en gelukkig laten voelen, als we het met toewijding doen.

Uit onderzoek bleek dat mensen niet het meest gelukkig werden van de dingen die ze doen (bijvoorbeeld naar een feestje gaan of de tuin omspitten), maar van de aandacht die ze besteden aan de activiteit: Wandering mind not a happy mind.

Als we er meer bij zijn, vallen ons ook meer dingen op. Het is aandacht die geur geeft aan bloemen en smaak geeft aan wijn. En als we wat meer oog hebben voor onze partner, kinderen of huisdieren, zien we ook wat vaker hoe lief ze kunnen kijken en hoe toegewijd ze werken. Dan zijn er zomaar ineens, midden op een doodgewone dag, een brede glimlach en een sprankeltje in onze ogen.

Hartelijke groet,
Namens alle toegewijde leden van Bewust Delft,
Esther Hasselman
 

In deze maandagenda :

  • Maand van de Spiritualiteit
  • Verhalen en wijsheden
  • Agenda februari 2021

Nieuwjaarswens

Maand van de Spiritualiteit

Wij doen op onze eigen corona-proof manier mee met de Maand van de Spiritualiteit, 1 t/m 29 februari.

Voor ons is spiritualiteit (o.a.) bezieling in wat je doet, dus weten waar je het voor doet, het WAAROM van je levensinvulling. Met andere woorden: "Waarvan krijg jij lichtjes in je ogen?"

Maar het is ook inspiratie (inspiratie en spiritualiteit komen van hetzelfde woord: spirare, wat ademen betekent). We delen de hele komende maand inspiratie van wereldberoemde wijzen en goeroes met je, maar ook ingevingen van onze eigen bewuste professionals.

Nieuwsgierig? Volg ons dan op Facebook LinkedIn en Instagram. We vinden het fijn als je een reactie achterlaat. 

Verhalen en wijsheden

Wist je dat we ook geregeld verhalen en wijsheden delen in onze weblog? Deze bijvoorbeeld:

De Ezel in de Put - een verhaal met een moraal
Op een dag viel de ezel van een boer in een put. De ezel was uren aan het balken terwijl de boer probeerde een oplossing te zoeken, om de ezel uit te put te redden.

Glimlach veel!
“Het leven zit vol lijden, maar het is ook gevuld met vele wonderen, zoals de blauwe lucht, de zon, de ogen van een baby. Lijden is niet alles. We moeten ook de wonderen van het leven zien. Deze zijn overal en altijd in ons en om ons heen." (TNH)

This too shall pass
This too shall pass. Ook dit zal voorbijgaan. Een verhaal over een koning, een mysticus en een ring van wijsheid.

Je vind alle verhalen hier

Agenda februari 2021