Juni | Boeken die ons inspireren | Wist je dat? | agenda

Ik woonde nog maar net in Delft en liep even bij De Omslag naar binnen. Zo'n uitnodigende winkel om even rond te neuzen. En wat een aardige vrouw is eigenaresse Trude Gerritsma! Ik vertelde dat ik hier was komen wonen omdat ik Delft zo'n mooi plaatsje vindt met die mooie panden, zo ook het pand waar de boekwinkel is gevestigd. Ze vertelde toen iets over het bijzondere pand. KLM-huisje 34 naar dit pand gemaakt.

Ik kreeg van Trude een boekje over het pand mee, "als welkom in Delft". Ik werd echt geraakt door dit spontane cadeautje. Een houding van overvloed, bekend uit de yoga-traditie en een prachtig voorbeeld voor de wereld. Ik voel me weer dankbaar nu ik eraan terugdenk.

Hartelijke groet,

Esther Hasselman

In deze nieuwsbrief:

  • "Wist je dat?" in boekenweeksfeer
  • Agenda met activiteiten in juni

 

Wist je dat?

Boekhandel De Omslag zit een heel bijzonder, oud pand op de hoek van de Wijnhaven/Boterbrug. Het pand is in bezit van Vereniging Hendrick de Keyser, die historische panden probeert te behouden en dit pand De onderste verdieping dateert waarschijnlijk van vóór de grote stadsbrand in 1536. Zie je de mooie boogjes boven deur en raam? Dat is gotische stijl. Als je voor het pand staat, zie je midden op de voorgevel een rood hart, symbool van liefde. Het huis heeft een naam: 'Het Gulden Tonneke'. Dit doet vermoeden dat er vroeger boter of wijn werd verkocht. Loop er eens langs en ga meteen ook even binnen neuzen.

Koop je een boek, doe dat dan bij voorkeur bij de(ze) lokale boekhandel. De hele maand juni* kun je bij aankoop ook het boekenweekgeschenk van Hannah Bervoets meenemen. En voor weinig koop je het boekenweekessay van Roxanne van Iperen.

*) Vanwege corona kunnen er niet veel mensen tegelijk in de winkel zijn. Daarom is zijn de boekenweekpublicaties deze keer niet 10 dagen, maar de hele maand beschikbaar.

Boekentips van onze bewuste professionals

Onze leden hebben allemaal de vraag gekregen welke boeken zij je zouden aanbevelen. Deze tips hebben wij verzameld op onze website: https://www.bewustdelft.nl/boekentips

Er zijn zelfs enkele boeken te winnen!

Leesclub

En wil je eens over de boeken spreken nadat je ze hebt gelezen? Nu we elkaar weer fysiek mogen ontmoeten gaan we een tweede leesgroep starten. Heb je interesse in een leesclubje? Meld je dan aan bij philoderks@gmail.com

Agenda juni

Hieronder vind je de activiteiten voor juni.