Natuurgeneeskunde met iriscopie, kruiden, voeding en colonhydrotherapie | Delft

Het begrip natuurgeneeskunde is een breed begrip en wordt in het algemeen spraakgebruik vaak gebruikt als synoniem voor alternatieve geneeswijzen. In de natuurgeneeskunde gaat men ervan uit dat er nooit sprake is van één ziek orgaan, maar dat ziekte een stoornis in het gehele lichaam betekent. Daarmee bedoel ik het fysieke lichaam, maar ook de geest en de emotie. Een andere omschrijving is de holistische benadering. Door zowel het lichaam, de geest en de emotie bij de beeldvorming te gebruiken, komt vaak een diepere oorzaak van de ziekte naar voren. Door de behandeling wordt het zelfgenezend vermogen aangesproken.

Via iriscopie wordt bekeken vanuit welk temperament je reageert en samen gaan we op zoek naar een juiste balans. Kruiden, darmtherapie en voeding spelen een belangrijke rol.

Ik begeleid ook mensen die op lichamelijk of emotioneel vlak willen reinigen en loslaten met colonhydrotherapie (hoge darmspoelingen), leverreinigingen en (sap)vastenkuren.

De natuurgeneeskunde biedt bij uitstek goede mogelijkheden voor de preventieve gezondheid, waarbij het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt aangesproken.Welke natuurgeneeskundige behandeling het beste voor je is wordt tijdens het intakegesprek besproken.

Over Lisette Timmermans | Delft

Mijn naam is Lisette Timmermans. Ik heb mijn opleiding natuurgeneeskunde gevolgd aan de Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen in Arnhem (HvNA). Het is een 5 jarige HBO opleiding voor natuurgeneeskundig therapeut. In 2001 ben ik gestart in Capelle aan den IJssel. Vanaf januari 20is mijn praktijk gevestigd in Delft.

Mijn keuze voor wat ik later wilde worden maakte ik al heel vroeg. Ik wilde graag laborant of apothekersassistente worden. Het werd de laatste. Ik leerde daar zalfjes bereiden, zetpillen maken, capsules vullen. De studie was een fijne tijd. Maar ik merkte dat het niet helemaal was wat ik zocht. Maar kon mijn pad niet vinden…..

Ik maakte omzwervingen en ging op kantoor werken raakte ik burn-out. Tijd om opnieuw te kijken waar mijn interesses lagen. Kruiden en hun werking, daar wilde ik professioneel mee aan de slag. Handboek geneeskruiden is door mij geschreven.

Tijdens mijn studie kwamen de kruiden en de darmen centraal te staan. Ik heb op vele manieren mijn darmen gereinigd. Met vasten kuren, met voeding, met kruiden en toen ontdekte ik, tijdens een stage, colonhydrotherapie. Dat maakte dat alles op zijn plek viel.

Door deze ervaringen ben ik nu een natuurgeneeskundig therapeut die door een open blik mijn kennis vooral in de breedte wil gebruiken om andere mensen te helpen. Nog steeds verdiep ik mezelf in de werking van kruiden en darmen en mijn persoonlijke ontwikkeling.

Dat heeft ervoor gezorgd dat ik mijn brede ervaring ook beter over kan brengen.  Ik zie u graag voor een kennismakingsgesprek.


Foto 1 Lisette Timmermans Foto 2 Lisette Timmermans Klik om te vergroten

Lisette Timmermans, natuurgeneeskundig therapeut
Lisette Timmermans


Professionals in de categorie Natuurgeneeskunde

Centra voor Bewustwording Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kinderopvang Massage Mindfulness & Compassie Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Voetreflexologie & Voetzorg Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Delft
Bewust Delft

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!