Mijn missie is voedselverspilling minimaliseren! | Delft

Verspilling
We realiseren ons allemaal dat het huidige voedselsysteem zijn houdbaarheid bereikt heeft. Het is een systeem dat een gigantische impact heeft op het klimaat, waar meer geproduceerd wordt dan de wereldbevolking kan eten en toch 11% in honger leeft. Het is een systeem waarin wereldwijd één derde van de totale voedselproductie verspilt wordt.

Een transitie van de voedselketen is noodzakelijk. Daarvoor moeten we ons realiseren dat we allemaal, als bedrijf én als consument, een onderdeel uitmaken van de voedselketen en dus allemaal onze verantwoordelijkheid dienen te nemen. Met I CHANGE starten we een beweging die de hele keten in zijn kracht en verantwoordelijkheid zet, en stimuleert om in actie te komen.

Delft
Wij richten ons in eerste instantie op de regio Delft. Daar onderzoeken waar de kansen voor verbetering liggen voor de gehele keten. We werken met bedrijven en consumenten die willen bewegen, zij vormen de koplopers die het voortouw nemen om food waste te minimaliseren. I CHANGE gaat deze koplopers aanmoedigen, begeleiden en 'boosten' in hun proces. Daarin zullen we transparant zijn en al onze kennis en ervaringen delen met de rest van Nederland in een visueel draaiboek. Zo worden overal in het land - en daarbuiten - mensen geïnspireerd om vanuit hun verantwoordelijkheid in actie te komen.

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken en de beweging 'proef'baar te maken, openen we een broedplaats in de Spoorzone in Delft. Met tentoonstellingen en lezingen in het inspiratiecentrum, een pop-up restaurant waar we o.a. food waste diners organiseren, en een zero waste winkel waar we de tools bieden om thuis minder te verspillen.

Crowdfunding
Voor de start van de beweging I CHANGE the value of food en het realiseren van de broedplaats is er budget nodig. Het is duidelijk dat het noodzakelijk is dat alle schakels van de voedselketen gaan bewegen en daarom vinden wij het belangrijk dat voor de financiering van I CHANGE elke schakel een bijdrage doet. Als consument en als bedrijf is het tijd dat ook jij jouw verantwoordelijkheid neemt. Voel jij - net als wij - dat het tijd is voor actie? Heb je zin om jouw steentje bij te dragen? Heb jij de ballen om je eigen verantwoordelijkheid te nemen en je te committen aan deze missie om foodwaste aan te pakken?

Ga naar crowdaboutnow en doe mee aan de crowdfunding. 

Over Mirte van Eijl | Delft

LU-ST
Duurzaamheid, upcycling, Nederlands ontwerp en eerlijke productie, daar geloven wij in! Zo begon ik samen met Viona de duurzame conceptstore LU-ST op de Voorstraat. We worden blij van mooie spullen en zeker als je daar heel lang mee kan doen. Met een passie voor passie worden wij o zo gelukkig van jonge ontwerpers die met zoveel liefde voor hun vak een product maken. De webshop geeft je een glim van ons assortiment maar eigenlijk moet je gewoon gezellig langskomen in onze winkel. Met een inrichting die voor 90% gemaakt is van restmaterialen is het alleen al een beleving om rond te lopen.Wil je meer weten? Kijk op de website LU-ST, daar staan ook mijn vlogs.I-CHANGE the value of food
Ongeveer 3 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met food waste toen we bij LU-ST een taste the waste pop-up restaurant organiseerden. Bij de groothandel stonden pallets met groenten en fruit. Vers voedsel dat werd weggegooid omdat het te groot of te klein is, een verkeerde sticker heeft of simpelweg overproductie is. Ik werd geconfronteerd met een kant van de voedselketen die ik niet kende en me boos, verdrietig en strijdlustig maakt. Sindsdien heb ik mij verdiept in het food waste en kom ik er achter hoe gigantisch groot dit probleem is maar ook welke impact het heeft op onze aarde. Wil je meer weten over dit project? Kijk dan op mijn website. 


Foto 1 Mirte van Eijl Foto 2 Mirte van Eijl Foto 3 Mirte van Eijl Foto 5 Mirte van Eijl Foto 9 Mirte van Eijl Klik om te vergroten

I CHANGE the value of food
Mirte van Eijl


Professionals in de categorie Eten & Drinken

Centra voor Bewustwording Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kinderopvang Massage Mindfulness & Compassie Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Voetreflexologie & Voetzorg Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Delft
Bewust Delft

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!