Eerlijke zuivelproducten die kleinschalig gemaakt zijn | Delft

Assortiment
Boerderijzuivel & meer is dé kaaswinkel van Delft! Wij verkopen uitsluitend producten die gemaakt zijn in Nederland. Naast de vele verschillende soorten kaas die wij verkopen, kunt u bij ons ook terecht voor boter, eieren, jams, honing, chutney, yoghurt, slagroom en nog veel meer lekkers. Wij zijn bij alle producenten geweest zodat wij weten wat we aan u verkopen. Alle producten hebben zo hun eigen verhaal. Een paar van deze verhalen delen wij graag en kunt u lezen op onze website boerderijzuiveldelft. Hieronder vindt u een verhaal over schapenkaas.

Kazen
We verkopen de zeekraal ecologische schapenkaas. Deze kaas komt van de Waddeneilanden.
Op de biologische boerderij van de familie Bakker in Oosterend (Terschelling) lopen de melkschapen het hele jaar in kruidenrijke percelen en komen ze twee keer per dag in de stal om gemolken te worden. Van de melk maken zij diverse harde en zachte schapenkazen en romig ijs in eilander smaken zoals cranberry, duindoorn en vlierbes. We verkopen nog meer bijzondere kazen zoals: Bergens Blonde - biologische zachte kaas; La Trappe Trappistenkaas; Remeker kaas Lunteren en Blauw Klaver, maar ook heerlijkse Leidse kunt u bij ons vinden. Loop gerust binnen, kom kijken en proeven!

Vreeland eieren
De eieren hebben de naam Freilandeieren (vrije uitloopeieren), wat betekent dat de kippen de beschikking hebben over een overdekte uitloop (winterkade) en buitenuitloop. Er is 12 hectare grond waar de kippen lekker buiten kunnen lopen. De vrije uitloop eieren krijgen van de dierenbescherming het predicaat uitmuntend.

De smaak van.............
Jeroen van Vliet verwerkt groente en fruit tot houdbare producten zoals fruitbeleg, chutneys en soepen. De producten worden op ambachtelijke wijze verwerkt zonder geur- kleur- en smaakstoffen. Hierbij staat respect voor smaak en herkomst centraal. 

 

 

Over Ineke Verkade | Delft

Als ontslagen directiesecretaresse van ruim 50 jaar is het lastig om nog een baan te vinden. Ik weet er alles van. Nadat ik al drie jaar werkloos was moest het roer om. Radicaal. Maar wat en hoe dan?

In die tijd had mijn man een kaaswagen en bezocht daar speciale markten mee. Ook in het buitenland. Soms ging ik mee naar die markten om hem te helpen en kon zo mijn talen nog eens gebruiken. Maar fulltime in een kaaswagen werken? Nee, dat was echt niet mijn ding. Ik antwoordde dan ook steevast op de vraag of het niet iets voor mij was met de opmerking: "Kaas verkopen? Niets voor mij, ik eet het alleen maar." Totdat wij bij een bakkertje een kopje koffie dronken en ik al rondkijkend opmerkte dat de ruimte uitermate geschikt was voor een kaaswinkeltje.

Van het een kwam het ander en 3 maanden later tekenden we het huurcontract. De rest is geschiedenis.

Ik ben heel graag in mijn winkeltje en vind het geweldig om alle mensen die geïnteresseerd zijn meer te vertellen over de kaas en alles wat erbij hoort. Kaascolleges noem ik dat. En als het moet doe ik dat ook in het Frans, Duits of Engels. Komt het toch nog van pas dat ik ooit directiesecretaresse ben geweest.


Foto 1 Ineke Verkade Foto 2 Ineke Verkade Foto 3 Ineke Verkade Foto 4 Ineke Verkade Foto 5 Ineke Verkade Foto 6 Ineke Verkade Foto 7 Ineke Verkade Foto 8 Ineke Verkade Foto 9 Ineke Verkade Foto 10 Ineke Verkade Foto 11 Ineke Verkade Foto 12 Ineke Verkade Foto 13 Ineke Verkade Foto 14 Ineke Verkade Foto 15 Ineke Verkade Foto 16 Ineke Verkade Foto 17 Ineke Verkade Foto 18 Ineke Verkade Foto 19 Ineke Verkade Foto 21 Ineke Verkade Klik om te vergroten

Boerderijzuivel & meer
Ineke Verkade


Professionals in de categorie Eten & Drinken

Centra voor Bewustwording Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kinderopvang Massage Mindfulness & Compassie Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Voetreflexologie & Voetzorg Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Delft
Bewust Delft

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!