Boerderijzuivel & Meer - Eerlijke zuivelproducten die kleinschalig gemaakt zijn

Ineke en Jan Verkade
Delft

Boerderijzuivel & meer is dé kaaswinkel van Delft! Bij ons treft u enkel producten aan die kleinschalig geproduceerd zijn door boeren uit Nederland. Naast boerenkaas, verkopen wij ook boerenzuivel, jams, chutneys, honing, eieren en nog veel meer.

Assortiment
Boerderijzuivel & meer is dé kaaswinkel van Delft! Wij verkopen uitsluitend producten die gemaakt zijn in Nederland. Naast de vele verschillende soorten kaas die wij verkopen, kunt u bij ons ook terecht voor boter, eieren, jams, honing, chutney, yoghurt, slagroom en nog veel meer lekkers. Wij zijn bij alle producenten geweest zodat wij weten wat we aan u verkopen. Alle producten hebben zo hun eigen verhaal. Een paar van deze verhalen delen wij graag en kunt u lezen op onze website www.boerderijzuiveldelft.nl. Hieronder vindt u een verhaal over schapenkaas.

Kazen
We verkopen de zeekraal ecologische schapenkaas. Deze kaas komt van de Waddeneilanden.
Op de biologische boerderij van de familie Bakker in Oosterend (Terschelling) lopen de melkschapen het hele jaar in kruidenrijke percelen en komen ze twee keer per dag in de stal om gemolken te worden. Van de melk maken zij diverse harde en zachte schapenkazen en romig ijs in eilander smaken zoals cranberry, duindoorn en vlierbes. We verkopen nog meer bijzondere kazen zoals: Bergens Blonde - biologische zachte kaas; La Trappe Trappistenkaas; Remeker kaas Lunteren en Blauw Klaver, maar ook heerlijkse Leidse kunt u bij ons vinden. Loop gerust binnen, kom kijken en proeven!

Vreeland eieren
De eieren hebben de naam Freilandeieren (vrije uitloopeieren), wat betekent dat de kippen de beschikking hebben over een overdekte uitloop (winterkade) en buitenuitloop. Er is 12 hectare grond waar de kippen lekker buiten kunnen lopen. De vrije uitloop eieren krijgen van de dierenbescherming het predicaat uitmuntend.

De smaak van.............
Jeroen van Vliet verwerkt groente en fruit tot houdbare producten zoals fruitbeleg, chutneys en soepen. De producten worden op ambachtelijke wijze verwerkt zonder geur- kleur- en smaakstoffen. Hierbij staat respect voor smaak en herkomst centraal. 

 

 

Over Ineke en Jan Verkade

Als ontslagen directiesecretaresse van ruim 50 jaar is het lastig om nog een baan te vinden. Ik weet er alles van. Nadat ik al drie jaar werkloos was moest het roer om. Radicaal. Maar wat en hoe dan?

In die tijd had mijn man een kaaswagen en bezocht daar speciale markten mee. Ook in het buitenland. Soms ging ik mee naar die markten om hem te helpen en kon zo mijn talen nog eens gebruiken. Maar fulltime in een kaaswagen werken? Nee, dat was echt niet mijn ding. Ik antwoordde dan ook steevast op de vraag of het niet iets voor mij was met de opmerking: "Kaas verkopen? Niets voor mij, ik eet het alleen maar." Totdat wij bij een bakkertje een kopje koffie dronken en ik al rondkijkend opmerkte dat de ruimte uitermate geschikt was voor een kaaswinkeltje.

Van het een kwam het ander en 3 maanden later tekenden we het huurcontract. De rest is geschiedenis.

Ik ben heel graag in mijn winkeltje en vind het geweldig om alle mensen die geïnteresseerd zijn meer te vertellen over de kaas en alles wat erbij hoort. Kaascolleges noem ik dat. En als het moet doe ik dat ook in het Frans, Duits of Engels. Komt het toch nog van pas dat ik ooit directiesecretaresse ben geweest.


Boerderijzuivel & meer

Ineke Verkade

Oude Kerkstraat 3
2611 HT Delft

Boerderijzuivel & Meer - Eerlijke zuivelproducten die kleinschalig gemaakt zijn