Doeltreffend coachen en Logopedie | Delft

Als je de stem intensief moet gebruiken bij spreken en zingen kan dit keelpijn,vermoeidheid bij spreken en stemklachten tot gevolg hebben. Aan het einde van de dag voel je jezelf dan doodop. Je kunt last hebben van slijm of kriebel in de keel en de keel kan branderig, pijnlijk of dichtgesnoerd aanvoelen. Er kan veelvuldig geschraapt of gekucht worden en de stem kan hees of schor zijn of zelfs helemaal wegvallen. 
Iedereen kan deze keel-en stemklachten krijgen, bijvoorbeeld na een feest of tijdens een verkoudheid. Ze zijn dan van voorbijgaande aard. Als deze klachten regelmatig blijven terugkomen, kan men daarvan zoveel hinder ondervinden, dat de zin om te spreken of te zingen afneemt. 
Stemklachten bij vergaderen, lesgeven of het geven van presentaties belemmeren dan zelfs het werk. Dit kan ontstaan als er niet de juiste verhouding is tussen stembelasting en stemrust of omdat er bv. een poliep op de stemband zit. Door logopedie leert u de stembanden goed te verzorgen en te gebruiken, worden oneffenheden van de stem afgeoefend, zodat u met een heldere en ontspannen stem weer verder kunt.

Toepassen van nieuw (stem)gedrag is meer dan bv een juiste ademhaling gebruiken. Emoties en herinneringen kunnen dat in de weg staan.
Daarom begeleid ik, desgewenst, die overstap door coaching.
Naast logopedie, coach ik, volwassenen, jong-adolescenten en kinderen.
Denk daarbij o.a. aan faalangst, pesten, stress-situaties bv. in uw werk of in de artiestenwereld, burn-out-klachten, ervaringen en herinneringen in uw familie of mentale coaching binnen de sport.
 

 

Over Marjan Oosterbaan-Beks | Delft

Marjan is echtgenote en moeder van 3 volwassen zonen, is actief binnen de hockey, bezoekt met plezier antiek-en curiosamarken, bekleedt meubels, werkt in de tuin, kookt en organiseert graag.

Beroepshalve werkt zij in een vrijgevestigde praktijk in Delft en Capelle a/d IJssel en werkt daar samen met een k.n.o.arts in een foniatrisch(stem) spreekuur,. Ze participeert in het Stemform Nederland en in de Stemkwaliteitskring Zuid Holland, is bestuurslid bij Gezond Denken en Doen en is mede-organisator van Systemische Opstellingen in Delft.

Binnen de Logopedie specialiseerde zij zich in stem/stemstoornissen en problemen in en rond de keel.

Los van de keel en de stem en juist door de combinatie van de keel en de stem worden wij ons bewust van emoties. Die emoties kunnen ons belemmeren te doen wat we zouden willen doen.
Daarom voegt zij, desgewenst, Coachen toe om mogelijkheden te scheppen te durven en te doen wat we willen en weer vanzelfsprekend verder te gaan.


Foto 1 Marjan Oosterbaan-Beks Foto 2 Marjan Oosterbaan-Beks Foto 3 Marjan Oosterbaan-Beks Foto 4 Marjan Oosterbaan-Beks Klik om te vergroten

Doeltreffend Coachen & Logopedie
Marjan Oosterbaan-Beks


Professionals in de categorie Stemwerk & Stemcoaching

Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Filosofie Financiële dienstverlening Healing en reading Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kinderopvang Massage Mindfulness & Compassie Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde Rouw- en verliesbegeleiding Stemwerk & Stemcoaching Stressmanagement Verhuur Accommodaties Voetzorg & Voetreflexologie
Bewust Delft

Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Delft