Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

Workshop Verbindende Communicatie
WO 15 mei | 10.30-13.00 uur | Delft

0,00


Van 15 – 18 mei 2019 organiseert stedenband Delft-Estelí op diverse locaties in Delft de Nicaragua4daagse. Binnen dat kader geef ik een workshop Verbindende Communicatie. Iedere Delftenaar is welkom. 

Vanuit de Nicaraguaanse gemeenschap is er een vraag gekomen om meer kennis te krijgen over hoe je op een constructieve manier met elkaar in dialoog kunt gaan. Hoe kun je zo met elkaar in gesprek gaan dat er geluisterd wordt naar elkaar, er begrip ontstaat voor elkaar en er oplossingen worden gevonden (voor conflicten en belangentegenstellingen) waar iedereen zich in kan vinden? Verbindende Communicatie (Nonviolent Communication, ontwikkeld door Marshall Rosenberg) kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Deze communicatie richt zich op verbinding in plaats van op strijd en machtsuitoefening. 

In de workshop maakt u kennis met de principes van Verbindende Communicatie. Het gaat om het vertalen van oordelen naar behoeften: wat heeft ieder van ons nodig? De theorie wordt toegelicht met voorbeelden: hoe kan ik verbindend spreken en hoe kan ik verbindend luisteren? Ook werken we met een situatie uit ons eigen leven om te ervaren wat Verbindende Communicatie voor ons kan betekenen.

Opgeven bij:  delft-esteli/15-mei-2019-laboratorium-van-de-hoop/

Maximaal 20 deelnemers

Informatie + Aanmelden » Echte Communicatie | Monique Toonen

delft-esteli.nl
Bekijk Facebook event

Delft voor Elkaar
Van Bleyswijckstraat 91
2613 RR Delft

Monique Toonen
06-14313479
info AT echtecommunicatie DOT nl