Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

Muzikale Lezing van Jacqueline van der Zee (Boomhuis Lezingen)
ZO 19 mei | 14.00-17.00 uur | Delft

(de lezing zelf duurt anderhalf uu)
17,50 | vooraf aanmelden is gewenst


Onder de titel “En toch is het leven schoon en zinrijk” brengt pianiste en liedjesschrijfster Jacqueline van der Zee op zondagmiddag 19 mei 2019 in het Boomhuis een muzikale lezing over de Joodse schrijfster Etty Hillesum (1914 – 1943).

Het verhaal van Etty Hillesum betekent inspiratie voor al diegenen die denken dat de omstandigheden tegen hen gericht zijn en dat hun doel onbereikbaar is. Haar teksten zijn juist zo indringend, omdat zij geconfronteerd werd met de kwetsbaarheid van de mens. Zij bevond zich in een noodsituatie (WO II), het laagje vernis van de beschaving was eraf. Ze had te maken met de oer-aspecten van het leven: dood, onvrijheid, honger en angst. Haar teksten zijn daarom puur en eigen, ontdaan van alle franje.

Verlangen we tegenwoordig ook niet meer en meer naar die puurheid?  Willen we de noodzaak van het leven niet dichter bij ons voelen? Hoe kunnen we de essentie van het leven zoeken met al het geschetter en getwitter in onze oren?

Etty Hillesum is in staat om tijdens een van meest gruwelijke periodes in onze geschiedenis haar puurheid en ware potentieel te ontdekken en daarmee kan ze niet alleen zichzelf innerlijke rust geven, maar ook vele mensen tot steun zijn in het doorgangskamp Westerbork.

De lezing over Etty Hillesum geeft een samenvatting van haar dagboek ‘Het verstoorde leven’ waarin 6 thema’s als rode draad door haar leven heen lopen:

  1. Haar angst (om toe te geven aan haar schrijverstalent);
  2. Haar intensieve maniervan leven versus haar depressies;
  3. Haar verhouding met mentor en coach Julius Spier (man/vrouw);
  4. Haar volharding;
  5. De oorlog
  6. Haar rotsvaste geloof en vertrouwen in God.

Ieder thema wordt afgerond met een muzikaal intermezzo.

We sluiten de middag we af met een drankje, zodat we in de gelegenheid zijn om nog even na te praten.

Informatie + Aanmelden » Het Boomhuis Delft | Marcella Wevers

hetboomhuisdelft.nl

Het Boomhuis Delft
Beukenlaan 2A
2612 VC Delft

Marcella Wevers
hetboomhuisdelft AT gmail DOT com

Meer agenda van 1

Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Filosofie Financiële dienstverlening Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kinderopvang Massage Mindfulness & Compassie Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Rouw- en verliesbegeleiding Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stressmanagement Verhuur Accommodaties Voetreflexologie & Voetzorg Winkels Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Delft