Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

11jul 2023
Zomertraining Mindfulness in de Natuur | In 8 weken beter in je vel! (en een kleurtje op je wangen)

mindfulnessindenatuur.nl
Delftse Hout

Dé achtweekse mindfulnesstraining (MBCT / MBSR). Alleen niet binnen in een zaal, maar buiten in de natuur van het Delftse Hout. Coronaproof! We houden ons aan de richtlijnen van de overheid bij deze training. 1,5 meter afstand.

IN 8 WEKEN BETER IN JE VEL!

  • Minder stress, piekeren, angst, somberheid en slapeloosheid;
  • Meer genieten, ontspannen, acceptatie, mildheid en loslaten;
  • En als BONUS: bosbaden, wekelijkse vitamine G!

We volgen het beproefde 8-weekse mindfulnessprogramma. Dit is bewezen effectief bij o.a. stressgerelateerde klachten; na 8 weken is in je hersenen een minder actief emotiesysteem meetbaar en een meer actief concentratiesysteem. Maar je merkt het vooral zelf – en ook je omgeving: je wordt er relaxter en effectiever van.

 

Wat is hetzelfde als de 'normale' training binnen?

We volgen het beproefde achtweekse programma van de van de mindfulnesstraining (MBCT/MBSR). Deze training is ervaring gericht, dus de nadruk ligt op oefenen. De oefeningen worden voor- en nabesproken met de trainer. De afwisseling van informatie, zelf doen en ervaringen uitwisselen maakt de training levendig. Deelnemers zijn vaak verbaasd als de tijd (2 ,5 uur) alweer om is.

Uit onderzoek blijkt dat na deze training twee duidelijke effecten meetbaar zijn in de hersenen:

  • Emoties worden beter gereguleerd
  • Ons concentratievermogen is verbeterd

Deze effecten treden bij een ruime meerderheid van de testgroep op, mits deze min of meer dagelijks hebben geoefend volgens de instructies in de training.

Wil jij dit effect ook bereiken? Zorg dan dat je gedurende de 8 weken die de training duurt, dagelijks 40 tot 45 minuten vrij maakt om te oefenen. Oefen je iets minder, dan zal het effect wat minder zijn, maar nog steeds merkbaar. Als je echter weinig of niet oefent, blijft het effect achterwege en adviseer ik je om af te zien van deelname aan de training.

 

Mindfulness is een hersentraining

Als je je lichamelijke conditie wilt vergroten, train je meerdere uren per week. Hetzelfde geldt voor mentale training, het vraagt om oefening, bij voorkeur dagelijks.

 

Wat is er anders als we in de natuur werken?

Deze mindfulnesstraining wordt buiten in de natuur gegeven. Het weer bepaalt daarom mee hoe de sessies verlopen. Meestal lopen we meer en zitten we minder dan bij een ‘gewone’ mindfulnesstraining.

De natuur leeft mindfulness aan ons voor: er is geen haast, maar alles wordt volbracht. Dieren en planten bewegen vanzelf mee in het ritme van zon en regen, dag en nacht, actie en rust.

Daarnaast heeft de natuur een rustgevend effect, wat heel fijn is als je bijvoorbeeld last hebt van stress, emoties of piekeren.

 

De trainer

Esther Hasselman is gecertificeerd bij de beroepsvereniging (VMBN cat. 1*) en geeft mindfulnesstraining sinds 2011. Sinds haar verhuizing naar de regio Delft geeft ze de groepstraining nog buiten in de natuur (in het zomerseizoen) en individueel het hele jaar door. Daarnaast geeft ze zelfcompassietraining in Delft (binnen). Haar aanpak kenmerkt zich door rust, empathie, vertrouwen en humor.

*) Hierdoor kan een (deel-)vergoeding van toepassing zijn vanuit je aanvullende ziektekostenverzekering.

 

Meld je tijdig aan!

Informatie

11 jul 2023 | 8 wekelijkse sessies: 11 juli - 29 augustus
16.00 - 18.30
400,= 8 sessies van 2,5 uur, incl. hand-outs en audio om te oefenen

Waar?

Delftse Hout, start bij De Papaver
Korftlaan 6, Delft
Delftse Hout

Zomertraining Mindfulness in de Natuur | In 8 weken beter in je vel! (en een kleurtje op je wangen)